lauantai 24. huhtikuuta 2021

Laattahommia

 Kyllä ovat nyt harvassa lihakset jotka eivät pakottaisi. Eilen aloitettiin laattojen parissa. Toistakymmentä kierrosta kottikärryn kanssa laattoja kuskaillen kyllä tuntuu. Onneksi enää tuota kauemmaksi etupihasta ei voi mikään pihaprojekti jatkossa sijoittua.

Ruduksen luotokivi mustassa värissä valikoitui Netraudan kautta kotiintoimituksena. Kiva elävän näköinen pinta joka sopii mielestämme hyvin erityisesti tähän tarkoitukseen. Tovi meni hahmottaessa tuo ladonta mutta harjoittelun jälkeen kivien asettelu on alkanut sujua ihan hyvällä vauhdilla.

Alle tuli siis sorakerros jonka päällä kivituhka. Pieni kallistus jätetty kohti järveä etteivät vedet jää alueelle lillumaan. Vatupassi on aika oleellinen apuväline. Jos joku pohtii tuota pulkkaa niin sen kyydissä lasketaan kivet alas. Pulkan molempiin päihin on kiinnitetty joustava köysi jota toinen ylhäällä jarrutellen pitelee ja toinen alhaalta samalla vetää.

Ihan eivät päivän tunnit riittäneet valmiiksi asti. Iltapuuhana kuskasin vielä kymmenisen kärryllistä kiviä odottelemaan alaslaskua. Sen verran painavat että paremmissa voimissa menee maksimissaan viisi kiveä ja väsyneempänä enää neljä ja siinäkin matkalla kertaalleen pidettävä lepotauko. 

Tähän pisteeseen jäätiin päivän työn jälkeen. Huomenna jos aika riittää voisi laatoituksesta tulla valmis. Tosin saumaushiekka on vielä hankkimatta kuten myös muurikivet tuota multapenkkaa tukemaan.

Kukkakuvat jäivät tänään ottamatta. Kukkien katselu rajoittui nyt lähinnä pakollisiin lepotaukoihin. Kätevästi kun kottikärryt seisauttaa kukkapenkin viereen voi käsiä lepuuttaessa samalla tiirailla kevään kasvua.


10 kommenttia:

 1. Aikamooset viritelmät, mutta kyllä hätä keinot keksii ja hyvin tuntuuvat toimivan. Tuasta tuloo hiano paikka ja taitaa valamistua ennen seuraavaa lämpöjaksua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä systeemit tosiaan 😁. Lämpöjakso odotuttaa näemmä itseään joten hyvät mahdollisuudet valmistumiselle on ennen sitä

   Poista
 2. Luotokivi on kiva!
  Luin muutaman postauksen peräjälkeen. Onpas teillä kunnon korkeuseroja tontilla! Haastavaa tehdä, mutta lopputulos tulee olemaan tuollaisella tontilla todella kiva ja mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy kyllä korkeuseroja. Tähän tonttiin alunperin ihastuttiinkin kun talo ostettiin. Vähän kuin talo ja mökki samassa paketissa. Projektit eivät ole mitään helppoja mutta kyllä vaivannnäön arvoisia lopulta. Jostain kumman syystä nämä projektit eivät ole ihan yhden vuoden aikana syntyneet 😁

   Poista
 3. Tasanteesta tulee hieno. Tummasävyinen kivi istuu maisemaan erinomaisesti.
  Lasten pulkka toimii monessa apuna. Koettu on. Samoin sukulaiselta saaduilla "olutkärryillä" on kiva siirtää mm. painavia kukkaruukkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aika innoissani tästä projektista. Viimein tontin surkein kolkka saadaan siistiksi ja käyttöön. Ei haluttu mitään liian erottuvaa laattaa tosiaan laittaa että sulautuu maisemaan.

   Poista
 4. Olet ahkeroinut ihan kunnolla! Ensin perennapenkin kunnostusta ja nyt laattojen kuskausta. Luotokivi on hienon näköistä ja istuu maisemaan, kuten Between tuossa totesi. Nuo tonttinne korkeuserot ovat haasteellisia, mutta tuovat kyllä hienosti persoonallista ilmettä puutarhaan. Hyvää aivojumppaa ja kuntoilua, kun miettii, miten saada maa-aineksia ja muuta kuskattua ympäriinsä. Työn iloa! Toivottavasti säät suosisivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kuntoiltu kyllä riittävästi koko viikon edestä. Illalla kun nousin sohvalta oli kävely lihaskivun vuoksi aikamoisen kankeaa mutta siitä kummasti aamuksi taas vetreydyin. Täällä syntyy noita puutarhan eri tiloja ihan vahingossa miettimättä. Löytyi onneksi sateetontakin hetkeä vielä sunnuntaille. Ei nyt varsinaisesti hiki tullut enää laatoitusvaiheessa 😁

   Poista
 5. Kaunis lopputulos korvaa varmasti kaikki vaivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lopputuloksesta saa nautiskella pitkäaikaisesti. Uskon että varmasti vaivat on palkittu kun päästään nuotion ääreen istuskelemaan.

   Poista