sunnuntai 25. huhtikuuta 2021

Palapeli on valmis

 Tavoite saada laatat paikalleen viikonloppuna saavutettiin. Sen verran sisua löytyy että kun jotain on päätetty niin se myös tehdään. Onneksi iltapäivästä oli lopulta sateettomampikin jakso päästä puuhaan. 

Siellä ovat paikallaan. Reunojen kanssa meni vähän palapelin puolelle että saatiin jotenkin fiksun näköisesti laatat myötäilemään kaarevaa muotoa. En ehkä ihan allekirjoita Ruduksen asennusohjeen kohtaa jonka mukaan kivet voidaan helposti katkaista kuminuijalla napauttamalla. Sen verran kovaa sai mies niitä hakata.

Tuo multapenkere pitää siis vielä erikseen tukea muurikivillä. Lakan betonin antiikkimuurikivi mustana olisi siihen tarkoitukseen suunniteltu. Sitä sentään saa tästä kaupungista hankittua vähemmän kuin lava kerrallaan. Ruduksen Rustikko olisi näyttänyt hienolta mutta kokonaishinta olisi tullut hinnaltaan yli kaksinkertaiseksi ellei melkein kolminkertaiseksi koko lavallisena tilata joten luovuimme ajatuksesta.

Vielä saumahiekka joka tulee harmaana ja reunamille sora niin päästään tuomaan jo hankitut penkit ja nuotiogrilli paikalle. Pojalle on luvattu makkaraa ja muurinpohjalettuja paistaa kun valmistuu.

Työleiriläinen heittäytyy välillä taas sohvannurkkaan lepäämään. Huomenna taas töihin. Onneksi työ on fyysisesti kevyttä aivotyötä niin lihakset saavat taas palautua viikonlopusta. Ellei nyt keksi jotain pientä kaivuuprojektia viikolle siksi aikaa kun materiaalin puutteessa ja miehen reissatessa töissään on rannan projekti arkipäivät jäissä. Vaikka kaivaisi sen yhden ”pienen” pallotuijan ylös 😉
 10 kommenttia:

 1. Hienon näköinen grillipaikan lattia. Ja hienosti myötäilee tuota maaston muotoa. Meilläkin pitäisi tehdä mökille pihahommia. Olen miettinyt jos betonimurske olisi hyvä päällystysmateriaali. Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siinä sovittelua saada nuo reunat järkevästi laattoja halkomalla aseteltua. Kiva jos mielestäsi onnistuttiin. Beronimurskeesta ei itsellä ole kokemusta, ainostaan eri rakeisesta sorasta. Toivottavasti teillä mökillä on vähän helpompi työ edessä 😁. Toivottavasti kesää kohti kelit nyt lämpenisivät, mukavaa kevättä!

   Poista
 2. No nii, siinä se ny o ja hyvä tuli. Äkkiää saitta sen tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppuna urakointi taitaa vielä jatkua mutta josko sitten tulia jo virittelemään.

   Poista
 3. Hieno! Vielä viimeinen ponnistus reunakivien kanssa, niin pääsee istuttamaan. Iloista vappuviikon jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Onpa kivannäköistä kiveä! Kyllä tuolla kelpaa makkaraa paistaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisin että on puitteet kunnossa makkaraa kärytellä 😅

   Poista
 5. Niin mielenkiintoisia projekteja blogissasi, että jäin lukijaksi. Tyhmä kysymys: Mistä kuljette tuonne alas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva saada lukijoita, tervetuloa 😊. Alas on toistaiseksi kuljettu kalliota pitkin lähempää rannanpuoleista kohtaa. Siinä on sopivasti jaloille askelpaikkoja mistä pääsee kun ketteryys vielä riittää. Meidän 4v onneksi myös jo osaa varovaisesti tuosta kulkea. Portaat ovat tosiaan vielä tekeillä joten kulkua on ehdottomasti suunnitelma turvallisemmaksi saada. On tuosta jo vuosia satunnaisemmin alas kuljettu joten harjoitus tehnyt mestarin.

   Poista