sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Lavakaulusten käsittely


 Kaunis sää tänäänkin innosti jatkamaan pihapuuhia. Kevään tietää tulleen kun päivästä melkein suurempi osa kuluu ulkona kuin sisällä.

Kokosin Bilteman lavakaulukset, pari ikävää oksanreikää sattui mutta eiköhän niissä multa pysy.

Käsittelin puun syötäville sopivalla Tikkurilan Patio versolla, sävy hiilenmusta. En jaksanut lopulta teippailla edes metalliosia. Kovin paljon väriä eivät edes metalliosat ottaneet ja antaa vähän luonnetta kun pientä tummuuttakin on. Omassa puuhailussani toimivin oli levittää suurpiirteisesti ensin siveltimellä jolla sai menemään rakoihin ja sienellä lopullinen hankaus niin ei jäänyt liikaa väriä. Saivat molemmat kädet töitä kun oikeassa sivellin ja vasemmassa sieni. Pelkällä sienellä alkoi käsi väsyä liikaa hangatessa.

Alppiruusu Royal Rosy sai uhkaamani siirron ahtaalle käyvästä paikastaan uuteen multakasaan. Maa oli sen kohdalla vielä melkoisen roudassa mutta nousi ihan sovulla, ehkä tarvetta isompi multapaakku mukaan lähti. Olipa kerrankin helposti siirretty kun paakku kesti helposti kasassa, Vasemmalle ja taaemmas tulee vähän korkeammaksi kasvavaa, luulen hortensian sijoittuvan siihen.

Välissä hiukan haravointia ja sitten terassin penkin kimppuun männynneulasia poistamaan.

Koin elämäni säikähdyksen noukkiessani kouraan neulastensekaista multaa keijunkukkien lehtipehkojen alta. Yhtäkkiä kädessäni olikin pehmeää ja liikkuvaa kananmunan kokoista. Kiljaisuni kuului varmaan tielle asti vaikka pihan perällä olinkin. Viaton sammakkohan se vain onneksi.

Kerrottujen lumikellojen rivistö pääsee hiukan paremmin oikeuksiinsa mustemman mullan seasta kun neulasmatto ei sotke näkymää.

Viikonloppua olisi keväisessä säässä kelvannut jatkaa pidempäänkin. Olipa ihanaa kuljeskella pihalla jopa ilman takkia. Tänään tosin pieni tuuli viilensi sen verran että takki pysyi päällä.


2 kommenttia:

  1. Ihana kun on ollut näin lämmintä. Itse en ole juurikaan puutarhaan ehtinyt, mutta jospa huomenna pääsisi edes hetkeksi puuhailemaan. Olisin itsekin kiljaissut kovasti, jos olisin mullan sijaan kouraissut sammakon käteeni :D Voi sammakkoparkaa! Tsemppiä kottikärryrallin jatkamiseen! (edellinen postaus)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvällä kelillä on kurjaa jos ei ehdi puutarhaan. Sammakko piti kiikuttaa lopulta pojallekin haravan lavassa näytille kun ei tuollaisia kovin usein meidän pihassa tapaa. Pääsi sitten eloaan rauhassa jatkamaan jo maatumaan jätettyyn lehtikasaan. Kottikärryilylle on tosiaan jatkoa vielä tällä viikolla luvassa kun kivituhka ja kuormalavalliset betonilaattoja odottavat siirtoa 😅

      Poista