torstai 29. huhtikuuta 2021

Vähän aurinkoakin

Aurinko sentään paistoi mutta kaivoin silti pihalle puutarhatoppatakin päälle koska aikamoisen viileältä tuntui. Pientä edistymistä pensaiden silmujen aukeamisessa sentään on. Yöpakkasta oli -3, onneksi etupihan uudet perennahankinnat näyttävät siitä huolimatta pärjäävän. 

Kirjokevättähdet alkavat aukeilla osa vaaleanpunaisia.

Värisikermän sävyissä violetimpaa.

Ja vielä vähän tummempaa violettia.

Krookuksiakin edelleen aukeaa uusia. Onneksi lajeja on tullut upotettua multaan montaa niin kukkivat eri aikaan. Tietysti paikkakin vaikuttaa.

Pensasaidan alla ei nyt ihan kukkamerta jos ei edes puroa. Mutta pari vuotta niin alkaa näyttää varmasti enemmän siltä mitä tavoittelen.

Rannassa marjatuomipihlajien silmut alkavat jo vihertää.

Ensimmäiset valkovuokotkin bongasin nostamassa päätään kesähortensia Bougien juurelta.

Talven yli selvinneistä kerrotuista esikoista tässä on suurin. Viereisten männynneulasten koko huomioiden saisi vielä hiukan kasvaa 😆.

Tämän kevään taimikasvatukset eivät nekään valtavaa tilaa vielä vie. Selvää kasvua kuitenkin havaittavissa. Alkaisi tosin olla aika koulia viimein omiin purkkeihinsa. Toiveikkaana odottaisin että pärjäisivät siinä vaiheessa jo taimihyllykössä ulkona suojahupun alla joten aion vielä hiukan lykätä omiin purkkeihin istutusta kun vievät sitten huomattavasti enemmän tilaa.


Eikä postausta ilman projektiraporttia. Tänään pääsi saumaushiekka paikalleen sekä reunuksen soratäyttö. Mustaa saumaushiekkaa kului hiukan reilu 4 säkkiä. Soraa kuskattiin kolme kottikärrykuormaa. Vielä ne reunakivet niin saa viedä penkit ja nuotiogrillin paikalleen. Appiukko valoi viikolla myös betonin portaita varten ja lautakuorma odottaa talon seinustalla.

Betonivalut saavat vielä hetken kuivaa.

Saumaushiekka vaikuttaa kyllä kivetyksen ulkonäköön. Suodatinkangasta jäi enää multareunuksen puolelle töröttämään. Pian peittyy sekin muurikivien taakse.

Sorareunus vaikutti tähän sopivimmalta ratkaisulta ja sitä oli saatavilla. Jotakin tukea laatat joka tapauksessa reunoilla kaipaavat.

Mukavasti ilta-aurinko paistaa juuri nuotiopaikalle.

Vielä yksi työpäivä ja taas saa nauttia viikonlopusta. Toivottavasti aurinkokin jaksaa paistaa ja puutarha jatkaa heräämistään kevääseen.


6 kommenttia:

  1. Tumma saumaus viimeistelee kiveyksen hienosti.
    Yöpakkasia vaan riittää ja riittää, joten eipä taida olla kiirettä taimien ulos viemisellä. Muutamassa vuodessa pensasaitasi tyvi kukkii sinisenä.
    Iloista vappua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa ne taimet odottelevat sohvan takana sisällä lämpimässä. Ehkä ensi viikolla saa maahan asti. Oikein mukavaa vappua!

      Poista
  2. Siis nii hiano! Kyllä tualla nuatiopaikalla kelepaa rillata ja nauttia auringonlaskuusta. Äkkiää taimet tuuhettuuvat, ku ilimat lämpee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekat makkarat nyt paistettu 😊. Huomisella varmaan kuviakin taas.

      Poista
  3. Hienosti etenee! Tuo tulee olemaan oikea unelmapaikka viettää kesäiltoja. Minäkin toivoisin säiden jo lämpiävän, jotta saisi viedä kasveja ulos tai edes ulkovarastoon. Ei siinä mitään, jos ei vielä hellettä ole, mutta saisi tuo kylmä tuuli jo laantua ja yöpakkaset väistyä. No, nyt ei sentään sada vettä, räntää, lunta eikä rakeita, vaan aurinko paistaa kauniisti. Pitää olla siitäkin tyytyväinen. Iloista vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli on niin mukava tunnelman luoja ja jos vielä sattuu auringonlaskukin niin kyllähän tuossa kelpaa istuskella. Toiveissa talvellakin joskus sopivalla kelillä viettää sitten aikaa. Taas lisää lumitöitä siis talveen tiedossa 😅. Onneksi nyt ei sentään lunta sada maahan jäädäkseen vaikka sitäkin hiukan eilen tuli. Mukavaa alkavaa toukokuuta.

      Poista