lauantai 27. toukokuuta 2023

Lisää esikkoloistoa

 Muutama kunnon sade on pihaakin kastelemaan saatu, onneksi aurinkokin paistaa vaikka keli viilenikin. Yhtä vaille kaikki kärhöt ovat osoittaneet elonmerkkejä ja josko se viimeinenkin puuttuva White Arabella tuolta etupihalta nousisi. Syreeniä ei kiipeämistueksi sille ja tarhaviinikärhö Pernillelle enää ole joten tilapäisesti joutuvat tyytymään uudisasukkaan koristekirsikka Accoladen tukikeppeihin tai johonkin muuhun tilapäisviritykseen jos tila kiipeilylle kovin loppuu. 

Piti ihan viimepostauksen jälkeen laskeskella montako noita ihania kultaesikkoja minulla kaiken kaikkiaan kasvaakaan ja ihan mukava lukema 27 kappaletta niitä on. Niistä nyt kukkivia 11 ja neljässä vielä nuppuvaihe tekeillä. Koska olen näistä nyt kovin innoissani joudutte katselemaan lisää kuvia 😁. Punahattujen siementaimista laskin nousseen 19 eli ihan mukava lukema niitäkin.

Tällainen kerrottu kukka aukesikin vielä jo viimeksi esitellyn yksilön toiseen ruusukkeeseen. Ihan mukava määrä kerranaisia kukkia tähän saakka joita 30-50%:lla siementaimista pitäisi ilmetä.

Kyllä näitäkin mielellään katselee

Tämä on toistaiseksi edelleen suosikkini.

Hieman toisessa sävyssä violetit kukat.

Myös viereisessä viininpunaisessa on vähintäänkin kerrannaisuuden alkua.

Tässä alppiruusu Mikkelin kanssa samassa penkissä asuvan kukassa on kauniit herkät värit. Saa nähdä tuleeko ensi vuonna vielä kerrannaisuutta, ehdottomasti kaunis jo näinkin. Muut penkin esikot ovat todennäköisimmin vuoden -21 siementaimia joten muita kukkia toivon näkeväni ensi keväänä lisää.

On tämä hento keltainenkin ihan kaunis

Kuivassa tuntuvat viihtyvän terassin penkissä kiinanlaikkuköynnös ja riippapihlaja taustallaan. Multatilaa pitää ilmeisesti rajata kun saunamökin kulkureittiä portaineen aivan tähän viereen tehdään kohtaan jossa kuvatessani seisoin. Sen jälkeen tiedän paremmin miten alueen viimeistelen ja joutuuko näitäkin vielä siirtämään.

Hyvissä voimissa monta punahatun taimea kasvamassa. Sormet ristiin että näistä tulee loppukesäksi kukkia.

Jotain uuttakin kukkijaa väritti maksaruohopenkissä. (Miksi muuten lähes poikkeuksetta meinaan kirjoittaa tuon sanan maksaruhoksi mikä ei olisi ollenkaan yhtä kivalta kuulostava kasvin nimi 😬)
Värikäs sikermä patjarikkojahan tässä aukoo kukkiaan.

Joka sävyä valkoisesta tummempaan punaiseen.

Pinkit ovat kuitenkin suosikkini.

Pinkistä puheen ollen tämä se vasta pinkki on, hyasintti Eros. Taustalla häämöttää sininen helmihyasintti

Etupihan kukkaloisto alkaa hiljalleen hiipua ensimmäisten jo pudotellessa terälehtiään. Vielä tätäkin esitellä silti kelpaa.
Hitaimmat aukeajat Doll’s Minuet, nämä taitavat kuulua liljatulppaaneihin.

Hörsöreunainen Eyelash

Etupihallakin muutama valkokukkainen narsissi kasvaa, joka vuosi onnistun yllätymään tähän aikaan kun nämä muita narsisseja myöhemmin vielä avautuvatkin kukkimaan

Mitähän sitä tänään pihalla keksisikään puuhailla. Ainakin perunoita pitäisi istuttaa. Vanha kasvimaa kun on tullut puoliksi kaivettua mullasta tyhjäksi arvelin testata miten onnistuu perunan ruukkukasvatus. Eilen tuli taas yksi vuosi lisää mittariin, vielä pyöreitä vuosia joten jonkinlaiset kakkukahvit tässä on lähipiirille myös tarjottava. Parhaat lahjat olenkin hankkinut jo itselleni kun mukava määrä haavekasveja on tuonne puutarhan puolelle tänä vuonna jo istutettu ja muutama lisää saapumassa kesäkuun puolella. Rentouttavaa viikonlopun alkua!
6 kommenttia:

 1. Lämpimät onnittelut syntymäpäiväsi johdosta! 🌹 Ja se menee niin, että saamme katsella esikko- ym. kuviasi, emme joudu. Valtavat määrät upeita yksilöitä Sinulla siellä kukkii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vaan onnitteluista 😊. Onneksi tänne blogiin voi laittaa kaikki haluamansa kukkakuvat esittelyyn kiinnostuneille ja säästää ei aivan yhtä innokkaasti aiheeseen suhtautuvan miehen kukkayliannokselta. 😁

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kyllä toukokuulla on valtavasti kukkia ihasteltavana tulppaanit mukaan laskien, vaikea valita mitkä kaikki kuviin julkaisee.

   Poista
 3. Kyllä noita esikoita katselee mielellään useammankin postauksen verran. Viime- ja toissavuotiset punahatut talvehtivat täälläkin ilmeisesti oikein hyvin, joten pidämme molemmat peukkuja punahatun kukinnan puolesta. Siemenkirjeestä sinulta tulleet punahatun siemenet itivät ihan mukavasti, joten lisää punahattuja on tulossa. Toivottavasti viihtyvät hyvin, niin pääsee aikanaan jännittämään niidenkin kukintaa. Onnea synttäreiden johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että punahatun siemenet itivät. Mielenkiinnolla kuulen kuulumisia jos/kun joskus päättävät kukkia.

   Poista