sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Nuotiopaikka on ”valmis”

 Vaikka nuotiopaikkaprojekti on vielä kesken niin sen suhteen oma osuuteni alkaa olla tehty. Mies jatkaa vielä portaiden teon parissa mutta itse pitäydyn lapiohommissa. Itse laatoitettu alue on kuitenkin jo valmis. Vappuaattona otimme nuotiopaikan käyttöön ja ensimmäiset makkarat on juhlallisesti nyt käryytelty.

 Alueelle mahtui kaksi kolmen aikuisen vielä suhtellisen mukavasti istuttavaa Ecofurnin Daybed -penkkiä ja yksi pienempikin penkki. Penkit ovat muuten mukavat istua kun syvyyttä on riittävästi koko reiden mitalle.

Alueen taustan viimeistely jää portaiden valmistumisen jälkeen tehtäväksi.

Jalotakan nuotiogrilliin mahtui isompikin roihu (innostuksissaan mies ja poika latasivat turhankin ison määrän puita 😁 joten makkaroiden paistoa sai tovin odotella). Tarkenipa istuskella kunnon roihun äärellä.

Muuriin saimme sittenkin ensin kaavailtuja ruduksen Rustikko-kiviä jotka olimme jo liian kalliiksi lavatoimituksena todenneet. Mies saikin työreissullaan haettua täsmämäärän (ja toki varmuudeksi useampi ylikin) itse mukana kuljetettavaksi joten hintaa jäi sitten huomattavasti vähemmän kun jäi pois rahtimaksu eikä joutunut överisti yli tarpeen kokonaista lavallista ostamaan.

Tuohon kehikon kohdille rakentuvat vielä portaat. Alatasanteen kautta tulee vielä käännös kivetykselle asti suunnilleen tuohon saumaushiekkanpussin kohdalle.

Mies ja appiukko saivat eilen rakennettua alatasanteen juoksut (vai mikä se oikea termi nyt olikaan, todellinen rakennusammattilainen kun olen 😉). 

Lopuksi hiukan esimakua omasta projektistani. Tuohon syntyy lavakauluksille paikka. Kunnianhimoissani taidan sittenkin kaivaa kolmen sijasta neljälle lavakaulukselle paikan (kun nyt kerran tekee niin ei tarvitsisi sitten harmitella jos kasvatustila ei riitä). Kaikki multa ensin ylös ja kun hiekka tulee vastaan niin sitten sorat pohjalle, kivituhkaa ja laatoitus tähänkin suunnitelmissa. Muut vaihtoehdot ylläpitotyön kannalta ovat huomattavasti hankalammat. Nurmikkoa en kaulusten ympärille missään nimessä halua kun leikkurilla ei saa kuitenkaan leikattua. Sora, hiekka tai kuorikate taas ovat raivostuttavia pitää siistinä. Männynneulasten ja lehtien poistaminen on niiden päältä ärsyttävää enkä halua niiden myöskään kulkeutuvan nurmikon puolelle.4 kommenttia:

 1. Nuotiopaikasta tuli oikein kivan näköinen ja upea paikka hienolla näköalalla. Eikö tunnukin kivalta kun saa yhden etapin valmiiksi... ja pääsee siirtymään seuraavaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on todella tyytyväinen olo kun isompi projekti valmistuu ja tietää että siitä on iloa pitkään ellei pysyvästikin. Keväällä mieli on vain kovin ehtiväinen suunnittelemaan uutta joten pitkin ei ehdi rauhassa nautiskelemaan 😁

   Poista
 2. Hiano tuli! Ja varmasti makkarat maistuuvat taivahallisilta uures nuatiopaikas. Siiton ihanat näkymät. Looria ei oo koskaa liikaa. Jos ei vihanneksia kaikkihin, nii kukkia sitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä maistuivat makkarat. 😊 Viikonloppuna ehkä muurikkalettuja sitten testaamaan. Tuskin on laatikoita liikaa tulossa. Mansikoille menee jo yksi ainakin, vähän kahden vaiheilla pitäisikö laittaa kahteenkin. Oman pihan tuotoksia on niin kiva syödä.

   Poista