lauantai 22. toukokuuta 2021

Ei keltaiselle

 Kylläpä keli kylmeni taas ja vettä on riittänyt. Eipä ole tarvinnut vaivautua kasteluhommiin. Tulppaaniaika alkaa olla parhaimmillaan. Atsalea Double Pink avasi kukkansa, paljon samaa näköä Ruususen Uni -atsalean kanssa ellen viime vuodelta väärin muista mikä ei mitenkään huono asia siis.

Double Pink

Taustalla näkyy alppiruusu Double Kiss.

Sitten sekalainen sikermä tulppaaneja sekä vähän narsissejakin.Mitäs sitten kun penkissä kasvaa jotain muuta mitä on luullut istuttaneensa? Olen jo useamman vuoden tuskaillut naapurin rajapenkissä kasvavia kirkkaan punaista ja keltaista narsissia jotka vuosi vuodelta jaksavat nousta uudelleen kukkimaan. Nyt keltainen oli tehnyt itselleen kaverin. Ja etupihalle oli ilmestynyt myös kaksi keltaista. Sietokynnys oli nyt ylitetty ja väärät sävyt saivat lähdön sipuleineen päivineen. Ja tosiaan kuten olen aiemmin kertonut en oikein tunnustaudu keltaisten kukkien ystäväksi kaiken kaikkiaan joten pikkuhiljaa aiemman omistajan istuttamat muutkin keltakukkaiset perennat ovat saaneet puutarhastani lähdön.

Etupihan penkissä oli muuten omaa silmää miellyttävä värimaailma.

Mutta hetkinen, mitäs nämä ovat?

Eivät ole enää. Järkyttyneille tiedoksi että kukat saivat kuitenkin jatkoelämän sisällä maljakossa.

Tähän penkkiin se paloauton punainen ja keltaiset tulppaanit olivat asettuneet. Näemmä tehokkaasti olin vältellyt kuvaamasta niitä koska yhtään kuvaa penkistä en niiden kanssa löytänyt.

Päivän ilahduttavin löytö oli vahvasti kukkanupulta näyttävä itoh-pionissa, toisestakin itohista olin bongaavinani.

Etupihan rautatieomenapuussa on oksiston kokoon nähden paljon nuppuja. Appiukko tuossa tuumaili ettei taida tuosta puusta tulla mitään (kun puuparka on ihan rungosta kalju 😅). Itse kun olen päinvastoin tuumaillut että viimeinkin pääsen hakemaan sitä toivottua muotoa tälle. Arvelin nyt että taidan tietää riippapuiden muotoilusta kuitekin enemmän kuin perinteisiin omenapuihin tottunut appiukko joten en vielä masennu ennustuksesta 😉.

Huomenna jos pääsisi viimein lannoiteostoksille ja mansikan taimiakin jos löytyisi. Jäi lähtemättä tänään +5 vesisateessa kuitenkin.

5 kommenttia:

 1. Double Kiss on ihastuttava. Minustakin kukan väri on paljolti samanlainen Ruususen unen kanssa.'
  Sinulla on myös lukuisa joukko kauniita tulppaaneja.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaaneja ei kyllä voi olla liikaa. Ensi kevääksi on jo todettava että saisi laittaa paljon enemmänkin etenkin metsänrajan penkkiin 😁

   Poista
 2. Kauniisti kukkivat atsalea ja tulppaanit. Itse pidän keltaisista kukista. Ne tuovat tullessaan auringon lämpöä pilviseen ja sateiseenkin päivään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä niin makuasioita. En tiedä mikä itsellä tuon keltaisen kanssa on. Joku toive rauhallisemmasta värimaailmasta kai.

   Poista
 3. Todella nätti tuo atsalea. Taisivat nuo keltainen ja punainen tulppaani olla ihan perus Darwin-hybridejä, jotka uskollisesti vuodesta toiseen ilahduttavat (tai vihastuttavat). Ihan hyvä ratkaisu siis kaivaa ne sipuleineen päivineen pois, jos ei väristä tykkää. Minä olen keskittänyt keltaisia kukkia pariin penkkiin, jossa eivät riitele muiden värien kanssa eivätkä ole koko aikaa näkösällä. Keltainen ei kuulu oikein minunkaan suosikkeihini, mutta jos kasvissa on joku muu oikein hyvä ominaisuus, niin katson asiaa vähän läpi sormien. Tuollaista "oikeaa" punaista meiltä ei taida löytyä oikein mistään, vaikka väri sinällään ei minusta mitenkään kauhea ole. Vaaleanpunaisen sävyt tummaan purppuraan saakka vain ovat paljon nätimpiä :D Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista