torstai 13. toukokuuta 2021

Näyttää jo hyötytarhalta

 Aamulla keli oli heti aurinkoinen ja hellepäivä oli tunnettavissa. Nyt ne odottamani valkovuokotkin viimein aukesivat. Valkovuokkojen lehtiä löysin myös viimein terassin penkistä sekä kalliosyvennykseen istutetun rautatieomenapuun juurelta. Samalla myös balkaninvuokot löysin kukassa vaikka en edes kukkavarsia ollut havainnut niiden kasvupaikalla kun vasta olin aluetta tutkaillut. Kaikkialla on yhtäkkiä vihertynyt puiden lehtien auettua.

On tuossa valkovuokossa (anemone nemorosa) kerrottua mutta ei ihan niin paljon kuin kuvien perusteella pitäisi. Ei oikein muistuta Vestalia tai Blue Eyesiä.

Balkaninvuokot White Splendour pääsivät tosiaan yllättämään aukaistessaan kukkansa.

Narsisseissa on eri sävyisiä. Melkein kaikissa pihaan istuttamissani on valkoista.

Tähtitulppaani (tulipa humilis )Violacea Black Base

Ja lisää narsisseja. 

Sitteen projektipäivitystä. Heräsinkin aikaisin ja ehdin ulos jo seitsemältä jatkamaan lavatarhan parissa. Heti alkuun eilinen aavistukseni mittavirheestä varmistui. On se näköjään vaikeaa laskea muutaman laatan ja lavojen leveys yhteen. Oli meinaan jääneet ulkoreunaa kiertävät laatat laskuista pois. 

Eipä siinä auttanut muu kuin jatkaa kaivamista ja kuskata taas lisää soraa sekä kivituhkaa. Sekä tasoitella. Mielessäni hetken kyllä kirosin.

Keskelle vähän leveämpi laatoitus kulkua ajatellen, 56cm jos tarkkoja ollaan.

Melkeinhän tuo jo kauempaa näyttää valmiilta. Betonikivet lainasin vanhemmalta laatoitukselta joka jää nyt toviksi hiukan rujon näköiseksi. Jatkossa (ei kylläkään tänä vuonna) on suunnitelma laittaa kulkuväylille jotain kivempaa laattaa joten näitä nyt mielellään johonkin kohteeseen hyödynnetään. Mies auttoi leikkaamalla laattoja sopivaan mittaan kun tietenkään laattojen mitat eivät suoraan satu lavojen mittoihin.

Melkoinen korkeusero tuohon nurmeen toistaiseksi on. Yhdestä laidasta laatoitus jää rajan puolella jopa ylemmäs nurmen pintaa ja tuo toinen reuna taas aika reippaasti alemmas. Tällä erää ratkaisunani olisi madaltaa tuo liian korkea laita ja lisätä multaa taas matalammalle jäävälle reunalle.

Viikonlopun aikana uskon ja toivon tuon alueen viimein valmistuvan. Lavoissa ei vielä ole mullan häivääkään ja kylvöjäkin jo suunnittelisin heti kun lavoissa on vaan multaa missä kasvattaa. Puuha seisahtui odottamaan betonilaattojen lyhennystä jonka jälkeen saan tuon reunuksen loppuun.


7 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Kiveys laatikoiden välissä helpottaa hoitoa ja on paljon siistimmän näköinen kun nurmi ei kasva sinne.
  Ihanaa kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurmea saa leikata muualta ihan riittävästi. Jos yksi kohta kestää siistinä. Nyt onkin parhaita aikoja puutarhassa, oikein ihanaa kasvukauden alkua.

   Poista
 2. Valmista tulee ja hyvän näköistä. Laattojen ansiosta ei jatkossa tarvitse nyhtää nurmikkoa lavakaulusten ympäriltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika tyytyväinen olo on työn jälkeen. En ole mikään ahkera trimmerin käyttäjä joten kaikki tursottavaa nurmea vähentävät ratkaisut ovat tässä puutarhassa tarpeen.

   Poista
 3. Kauniit kevätkurjenmiekat ja ihana, söpö tulppaani tuossa edellisessä postauksessa. Kasvimaa ja nuotiopaikka etenevät hyvää vauhtia. Komppaan edellisiä: laatoitus on hyvä ratkaisu tuossa laatikoiden välissä. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo tähtitulppaanit ovat kyllä sööttejä ja ymmärtääkseni useammankin vuoden iloksi jääviä. Olen yrittänyt niitä nyt viljellä useampaan paikkaan. Hieno puutarhakeli taas odottaa 😊

   Poista