lauantai 29. toukokuuta 2021

Sipistelyä

 Kitkentäpuuhia oli hyvä taas jatkaa eilisen reippaan sateen jälkeen. Hyödynsinpä eilen myös etäkoulutuspäivän ja ryntäsin vastoin ennusteita alkaneen sateen havaitessani lounastauolla ulos viskelemään kevätalannoitetta. Nyt kun sateita ei juuri ole lähiennusteissa luvassa oli pakko heitellä lannoitteet vaikka sitten vesisateessa. 


Patjarikot alkavat olla parhaassa kukassa. Nämä muuttavat hauskasti sävyään nupussa lähes rubiininpunaisesta nyt jo pinkkiin taittuen.

Kalliopenkissä värejä on sekalaisempi yhdistelmä.


Sitten taas kitkentäpuuhiin siistimään yleisilmettä. Loppu pensasaidan alus tuli siistittyä. Voikukkia ja piikkisiä ohdakkeitakin lähti jätesäkkiin kuolemaan tavoitteena saada mädäntymään niin hyvin että toivottavasti viimeistään ensi vuonna ovat lisääntymiskyvyttömiä ja uskallan siirtää kompostiin.

Ensin kanttausraudalla linja suoraksi.

Kyllähän tuossa toista tuntia taas vierähti. Naapuri kitkeköön oman puolensa jos haluaa.

Syreenipuun alustat samalla kuntoon.


Rautatieomanepuun alus kaipasi myös siistimistä.

Siistiytyi


Nurmea lähti vähän enemmän omenapuun alta.

Kukkiakin on aika hyvin oksien mittaan nähden. Ei vielä mikään muotovalio myönnetään. Toivon että tämä kesä toisi jo lisämittaa oksille

Ja viimein kivituhkaläjä on poissa. Kylläpä kelpasi pitkästä aikaa saada auto tuohon parkkeerattua.

Tavoitteena olisi saada kaikkien puskien aluset siistittyä lomaviikon aikana. Kesäkukatkin arvelin jo laittaa ennen sitä kuulua 10. kesäkuuta. Etupihalla seinänvierustan maksaruohorivistö näyttää virkeältä mutta tuntuisi kaipaavan juurelleen jotain matalampaa multaa peittämään. Pitäisiköhän ottaa taas matalammista maksaruohoista pistokkaita ja kokeilla niitä mullanpeitoksi. Keijunkukista olen jo ottanutkin useamman pienen jakotaimen ruukkuun vahvistumaan ja myöhemmin kesällä maahan. Mukavampi pitää varayksilöitä joista korvata talvituhoja tarvittaessa. 

4 kommenttia:

 1. Kanttaukset teköövät nii siistin vaikutelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan. Jos jaksaisikin tehdä edes vuosittain niin olisi kummasti siistimmän näköistä.

   Poista
 2. Voi ihana, minäkin ostin syksyllä tuollaisen rubiininpunaisen/pinkin patjarikon! Se on vaan vielä hyvin pieni ja sen muutamat kukat vielä nupussa 😊 Joskus sekin on noin kaunis ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa oli kaksi viime kesän alussa istutettua taimea. Loppukesästä siirtelin vielä erillisiä tuppaita leviämistä jouduttamaan. Ehkei sinullakaan niin kovin pitkin siis mene runsaampaa kukintaa odottaessa.

   Poista