keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Toukokuun helle

 Jopas kesäiseksi muuttui. Pääsi kaivamaan shortsit esiin ja kyllä tarkeni pihapuuhissa. Lämpö herätti kerrasta ensimmäiset narsissit ja tähtitulppaanit kukkaan. Sadevesikavon penkin kuoppakin tuli lähestulkoon täytettyä mullalla, anoppi auttoi kärräämisessä.

Ei suuren suuri tähtitulppaani mutta kaunis silti. Tästä on toivottavasti iloa tulevinakin vuosina.

Kevätkurjenmiekka Alida löytyi rannan aidannepenkistä.

Näköjään oli istuttanut näitä pikkuruisia helmililjoja keskelle metsänrajan penkkia. Sieltähän ne toki näkyivät kun muut kasvit eivät ole ehtineet juuri kasvaa.

Sheila Ann Germany olikin saanut jo kavereita.

Pauline-kevätkurjenmiekka nousi lopulta myös hortensiapenkkiin.

Yksi toissavuoden helmililjoistakin jaksoi nousta terassin penkissä.

Ensimmäiset narsissit aloittivat rinnepenkissä. Näin paljon keltaista ei nyt se suosikkilaji mutta keväällä kelpaavat nämäkin. Keltainen taisi kyllä kukinnan jatkuessa ihan mukavasti lopulta haalistua.

Sitten harmaampiin tunnelmiin. Hyötytarhan teko on jatkunut. Ylimääräiset kukkapenkin tieltä nousseet hiekat on kärrätty ja sitten oli suodatinkankaan vuoro.

Soran tasaamisessa oli oma hommansa. Meinasi tulla hirveä korkeusero ja lisää soraa piti kärrätä kunnes riittävä tasaisuus saavutettu. Apuna jälleen lauta jolla soraa vedin tasaiseksi sekä tietenkin vatupassin kanssa yritys saada alue kutakuinkin tasaiseksi ilman valtavia kallistuksia.

Seuraavaksi kivituhkaa sen verran että alue tasoittui. Jälleen lauta ja vatupassi apuna.

Hiukan oli pakko jo saada aloittaa laattojen asettelua. Tuli samalla todettua että huolimatta muka reilusta varasta tulee aika ahdasta saada reunalaatat mahtumaan kasvilavojen ulkoreunaa kiertämään. Saa nähdä vieläkö joudun kaivuuhommia jatkamaan.

Portaat nuotiopaikalle etenevät.

Kaiteita puuttuu ja ylös tulee vielä tasanne.

Huomenna kenties vielä lämpimämpi päivä tulossa. Toivon kovasti saavani kasvilavat jo paikalleen, kenties laatatkin mutta jää nähtäväksi ehdinkö. Esikoiden siementaimetkin pitäisi viimein koulia omiin purkkeihinsa jos saan vain multaa. Pääsivät tänään kuitenkin ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti