maanantai 10. toukokuuta 2021

Silmuja ja nuppuja

 Vesisade ei oikein houkutellut pihapuuhiin. Pieni pyörähdys pihalla oli kuitenkin koiran lenkin jälkeen tehtävä. Silmut jo lupaavasti pullistuvat ja luotan tämän viikon lämmön aukaisevan ne. 

Valkovuokot ovat nostaneet päätään. Malttamattomana odotan kukkien avautumista viimein ensimmäistä kertaa ikinä tällä pihalla. 

Kärhöt ovat osoittaneet jo elonmerkkejä, iloissani niitä tutkin etupihalla jossa kaikki neljä kärhöä jo esittelivät silmujensa alkuja sekä penkissä että syreenin juurella.

Tarhalyhtykärhö Princess Kate on tehnyt jo kolmeen lehtihankaansa silmut. Toivottavasti nousee vielä maastakin useamman varren voimin tänä kesänä peittämään obeliskia. Kuva viikonlopulta hiukan aurinkoisempana päivänä

Jalokärhö (clematis) Pink Fantasy nousee myös maasta jo pirteänä. Viime kevään hankintana otti nokkiinsa istutuksen jälkeisestä pakkasesta ja ehti kasvaa varsin vaatimattomaan mittaan paleltumisensa jälkeen. 

Itoh-pioni (kunpa muistaisin mikä niistä tässä kasvaa) on tehnyt jo lupaavan vankat alut. Joko tänä kesänä kukkisi?

Kevätkurjenmiekat ovat avanneet lisää kukkia.Olisiko viime kesän parannustoimista ollut apua koska tämänkin valkoinen vuorenkilpi (bergenia cordifolia) Bressingham White viimein päätti tehdä kukkanupun. Ei siihen tainnut mennä kuin neljä vuotta. Vaikka moni väheksyykin niin on noilla ihan paikkansa tässä pihassa hiekkavuoren päälle istutettuna viihtyessään.

Vielä kuva alppiruusu Helsingin Yliopiston kukkanupuista ja taustalle jäävät pensaiden istutusalueet. Tässähän alkaa olla pienoinen rhodokokoelma omassa pihassa. Laskin kuusi alppiruusua ja neljä atsaleaa sekä vielä kuusi hortensiaa.

Huomenna saakin jättää pipon ja hanskat kotiin koska nyt tulevat kesälämmöt ainakin muutamaksi päiväksi. Kunhan työpäivä on hoidettu pois alta niin aion jatkaa hyötytarhan teon parissa. Suodatinkangas, soranajoa ja toivottavasti kivituhkatkin päälle. Sitten tasoituksen jälkeen pääsisi jo suunnittelemaan laatikoiden asettelua ja kivien latomista. Pitääpä vielä muistaessaan kerrankin kiitellä miten uusia lukijoitakin on liittynyt seuraamaan pihatarinointiani ja jaksatte kommentoida. Ilahdun kovasti jokaisesta kävijästä ja etenkin kommentoijasta.

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että sielläkin kärhöt jo alkavat nousta. Viime talvi oli niille suosiollinen, joten eiköhän tänä vuonna nähdä komeaa kukintaa yhdessä jos toisessakin blogissa. Pionin piipot näyttävät kyllä lupaavan pulleilta. Ehkäpä siellä on jo nuppuja odottelemassa kesää. Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Oli todella erilaiset kaksi peräkkäistä talvea. Onneksi viime kesän istutusinnon jälkeen taas osui parempi talvi hankintojen talvehtia. Nautitaan lämmöstä!

    VastaaPoista