perjantai 17. heinäkuuta 2020

Hetken valmista?

Keskikesällä kukinta on vähän hiljaisempaa kun loppukesän kukkijat kehittelevät vasta nuppujaan. Päivänliljat, kärhöt ja aikaisemmat syysleimut jo lupailevat parin viikon sisällä kukintaa, samoin aikaisemmat maksaruohot. Kukkien sijaan pitää edelleen keskittyä näihin pihan kohennusprojekteihin.

Kaukasianmaksaruoho sentään availee kukkiaan. Johtuuko vähälumisesta talvesta vai mistä mutta kukkia on selvästi viime vuottaa niukemmin.
Eilen puursin into päällä vielä viimeisenkin kukkapenkin parannusprojektin loppuun. Kun osa kalliopenkistä kerran tuli aloitettua niin eihän sitä loppuakaan voinut olla laittamatta. Maksaruohot vielä pärjäilivät mutta patjarikot alkoivat näyttää osin jo uhkaavan ruskeilta. Tarvittiin toimia viihtyvyyden parantamiseksi.

Jostain kumman syystä kuvia ei tästäkään kohennusta kaivanneesta kohteesta juuri löytynyt. Tainnut silmä ja etenkin kännykän kamera vältellä heikommin menestyviä alueita. Aloituskuva jäi taas malttamattomuuttaan ottamatta. Oikeassa alakulmassa kuitenkin hiukan kalliopenkin keskiosaa. Korkeammat syysmaksaruohot eivät ole jaksaneet laajentaa alaansa pariin vuoteen. Mehitähdet nyt viihtyvät karuissa oloissa joten niistä olikin muodostunut varsin kiinteä matto reuna-alueelle.

Kasvit ensin ylös.

Sitten juurten kimppuun. Koko multatila oli yhtä kinteää hiusjuuristoa jota käsien välissä pilkoin takaisin multaa muistuttavaksi. Saa olla kiitollinen että puut eivät sentään ala kasvaa juurenpaloista.

Muutaman tunnin aherruksen tulos (plus pari pakollista taukoa välissä). Kastelua kaipasivat useamman tunnin paakkuina maan pinnalla lojuneina vaikka vähällä vedellä pärjäävätkin.

Mehitähtien kanssa näpertely on yllättävän hauskaa. Etenkin kun pääsi tuollaisista laatoista rakentelemaan.

Patjarikot yläosassa aluetta. Suostuisivatko ensi kevääksi viimein tekemään sen yhtenäisen patjan vaiko edelleen erillisiä kukkasaarekkeita tiedossa.

Mehitähtikollaasit etureunalla.

Isältä saatu kesäkukka sai viimeisen yrityksen muuttua kukoistavaksi. Olisiko jotain vikaa mullassa eikä pelkästään hoitajassa kun vastaava amppeli näytti kovin samalta isänkin pihassa. Nostin juuripaakut ylös, salaojitin kävyillä joiden päälle pala ylijäänyttä juurimattoa ennen kesäkukkamullan lisäystä. Sitten viskaan kompostiin jos ei vieläkään lähde.

Seuraavaksi taidan suunnata tarmoa alarannan kaavaillulle nuotiopaikalle ja jatkaa hiekan siilausta. Kun sitä kerran ilmaiseksi jo rannassa on niin käytetään nyt hyödyksi vaikka saattaahan tuo vähän hullun hommalta vaikuttaa noin työläästi sitä pohjahiekkaa hankkia ;)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti