tiistai 28. heinäkuuta 2020

Maksaruohoja

Maksaruohot ovat aloittaneet kukintaansa. Kimalaiset ja muut hyönteiset viihtyvät selvästi niissä ja pallerolaukoissa näkyy välillä kaksikin kaveria yhtäaikaa. Siementaimien kukkien eroissa näkyy hienosti pölytyksen ja luonnon arpapeli. Kannatti antaa siementaimien kasvaa. Tässä metsänrajan rinnepenkistä tällä hetkellä kukkivista otoksia.








Turkestaninmaksaruohossa on lehtien kauniin sävyn lisäksi kivat kukatkin. 

Maksaruoho (Sedum) Stewed Rhubarb Mountain. Osa edellisistä lienee tämänkin jälkeläisiä.

Metsänrajan penkissä kasvaa reunassa myös erilaisia kuunliljoja. Rinne taustalla alkaa hiljalleen värittyä vaaleanpunaisen sävyin.

Pieni pölyttäjä toimessaan pallerolaukalla.

Vähän myös taimihommia. Parhaiten kasvaneet keijunkukkien siementaimet pääsivät isompiin purkkeihin kasvamaan.

 Juuret alkoivat tulla jo pohjalta esiin.

Toivottavasti ehtivät kasvukauden aikana riittävän suuriksi talvesta selvitäkseen. Olisi kova halu nähdä millaisia näistä isompina oikein tulisi. Sävy on sentään jo nyt punainen.

Dorothy Walton alkoi roikottaa nuppujaan. Pelkäänpä että kärhön lakastumistauti iski. Vedenpuutteesta ei ainakaan kyse koska sadetta oli edeltävinä päivinä riittänyt.



6 kommenttia:

  1. Olen itsekin huomannut miten mieluusti kimalaiset vierailevat maksaruohoissa.
    Toivottavasti kärhösi vielä elpyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouduin leikkaamaan huonolta näyttäneet osat pois, toivottavasti auttaa ettei leviä koko kärhöön. Harmillista leikata kukkimattomat nuput :(

      Poista
  2. Sinulla on ihana tuo valkoinen versio. Minulla on maksaruohoja jonkinverran myöskin ja ne ovat kyllä verrattoman ihania syyskukkijoita ja otan komeaa maksaruohoa myös maljakkoon. Tuota punaista keijunkukkaa on minullakin kotona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole varma millaisia noista keijunkukan siementaimista kasvaa. Siemenet keräsin Midnight Rosesta ja toisesta nimettömästä Midnight Rosea muistuttavasta keijunkukasta. Toivottavasti jotain muutakin kuin pelkkää tasaista punaista paljastuisi lehtien väritykseksi kasvaessaan.

      Poista
  3. Kauniita maksaruohoja! Nyt onkin niiden parasta aikaa. Voi Dorothy-parkaa! Kai leikkasit nuupottavat osat jo pois? Ei pääse tauti leviämään juuristoon saakka. Mukavaa heinäkuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siinä muukaan auttanut kuin leikata nuupottavat pois. Nuppuvaiheessa erityisen kurjaa joutua leikkamaan.

      Poista