sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Tuttuja kukkia

Perennarintamalla ei hirveästi uutta ole tapahtunut. Pionien kukinta alkaa olla sateiden avittamana lopuillaan. Muutama uusi kukkija on sentään aloittanutkin.

Metsänrajan rinne näyttää juuri nyt ihanan runsaalta vaikka ei juuri kukikaan etualan kurjenpolvia lukuunottamatta. Muutaman kasvin vielä tulen vaihtamaan, lähinnä nuo ylenpalttiset keijunkukkien siementaimet. Ehkä pari maksaruohoa antaa tilaa myös jollekin muulla kun sopiva taimi osuu kohdalle. Nekin kun on suurin osa oman penkin siementaimista alkunsa saaneita.

Tarhapunahattu Moodz Purple jaksaa kukkia kauniisti. Punahatut on uusi lempilajini joita haluan ehdottomasti lisää. Tukevat varret joita ei tarvitse tukea, ei levittäydy liiaksi muiden reviirille.

Metsänrajan penkissä pioni Shirley Temple oli parhaiten tuulilta suojassa ja varjoisamman paikkansa ansiosta hiukan myöhemmin aloittanut.

Alunperin muutama vuosi sitten kylvin värisikermän pioniunikkoja. Siemenistä on jäänyt jokavuotiseksi kylväytyjäksi tämä yksi aika sievä väri. Kukan kerrannaisuus ei siementaimissa enää toistunut mutta ei haittaa. Näitä kitkin mutta muutama jäi kukkimaan. Pari siirtotaimistakin näyttää selvinneen nipin napin henkiin hedelmäpuupenkissä.

Uusin kukkija värililja Lollypop. Nämä ovat olleet varsin kestäviä ensimmäisten hankintojen joukkoon kuuluneita. Tämä kuuluu sarjaan ihan ok, vähän ehkä tylsä kun vertaa mitä kaikkia liljoja voisi tarjolla olla. Tehnyt uusia sipuleja itsekseen leviten.

Kasteluletkunkin sai kelata takaisin kärrytelineeseensä. Sadetta on riittänyt melkein joka päivälle. Helteitä on jo vähän ikävä pitkähihaista päälle vetäessä. Eipä ole nyt kastelun puolesta ongelmaa edellisviikon penkkiprojektien juurtumiselle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti