maanantai 20. heinäkuuta 2020

Kärhön ensimmäinen kukka

Kärhöjen kanssa on ollut vähintäänkin haasteita. Alppikärhöjen kanssa on mennyt vähän paremmin mutta jalokärhöt eivät teoreettisesti oikeasta istutussyvyydestä huolimatta meinaa innostua istutusvuoden jälkeen kasvamaan. En aio silti luovuttaa. Uusia kärhöjä onkin tänä vuonna puutarhaani muuttanut kolme. Keväällä ostamani loistokärhö Dorothy Walton avasi ensimmäisen kukkansa. Nuppuja on yhteensä kuusi, ei sillä että laskisin ;). Virittelemäni kiipeilyverkko tuntuu edelleen hiukan korkeudeltaan ylimitoitetulta alle metriselle kärhölle. Vierustan keväällä vielä lehtisilmua yrittänyt Sklodowska-Curie ei valitettavasti viherrä mutta kenties vielä joskus tuolta nousee.

Dorothy Walton

Syyshortensia Early Harryn kukat ovat jo muuttuneet varsin vaaleanpunaisiksi.

Nimetön äitienpäiväruusu aloitti kukintansa. 

Laukka (allium) Sphaerocephalon

Viimeiset pionin  G F Hemerickin kukat

Värililjoistani kaunein vaaleanpunainen Spring Pink 

Syysleimu (Phlox paniculata) Sherbet Blend yllätti avaamalla jo ensimmäisen kukkansa. 

Syysleimu Younique Bicolor yllätti enemmänkin korkeudellaan. Ei ihan niin matalakasvuinen kuin kasvikuvauksen arvio 50-60cm sanoi.

Obeliskinsa huipun ohittanut tarhalyhtykärhö (clematis texensis) Princess Kate lupaa kukintaa useamman nupun voimin. Niin reppanana kun taimesta haaveilleena sen viime loppukesästä löysinkin Plantagenin poistoalesta.

Ihanaa kun viimein hiljaisemman kukinnan jälkeen alkaa uusia kukkia aueta. :) 

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ilta-aurinko vähän vääristää väriä joka oikeasti violetimpi. Nätti on 😊

      Poista
    2. Minä jo ihmettelin, että oletkohan saanut väärän nimisen kärhön, kun näytti liian vaaleanpunaiselta Dorothyksi :D Ilta-aurinko selittääkin paljon. Toivottavasti se nyt viihtyy luonasi, sillä se on valtavan kaunis kärhö. Jospa se ensi vuonna lähtisi kunnon kasvuun ja täyttäisi tukensa kunnolla. Siitä pitäisi kyllä tulla vähintään parimetrinen. 'Princess Kate' on myös kaunis. Omani lähti vasta lähempänä juhannusta kasvuun, joten saa nähdä, ehtiikö kukkia ollenkaan. Vähän reppana oli sekin viime kesänä sen ostaessani. Siitä ne aikaa myöten reipastuvat. Laitahan kärhöistäsi lisääkin kuvia kun kukkivat kunnolla :)

      Poista
    3. Kuvia takuulla tulossa lisää. Toivotaan kukintaa princess katelta vielä tänä vuonna sinullekin.

      Poista