maanantai 13. heinäkuuta 2020

Istutusprojektia vol2

Keli oli tänään sopiva jatkaa projektia. +20 ja aurinko paistoi, lapio- ja mullankärräyshommiin ei yhtään kuumempaa kyllä tarvitse.  Jalkaparat hikoilivat kumppareissa, yritin tänään silti valita paremmat kengät kuin puutarharoksit (eli vihreät mullalla värjäytyneet roksit joissa on jalat mustina kaiveltu montaa mullosta). Eilinen jalkojenpesu oli sen verran vaativa työ. Muutama kukkakuva kuitenkin ensin.
Värililja Lollypop

Hurmemaksaruoho Sedum Common Red 

Hyvin viihtyvä ja leviävä hopeatäpläpeippi 


Isotähtiputki (Astrantia major), läheltä ihan kiva mutta siementää ja kauempaa aika pliisut kukat. Poistolistalle uhkaavasti päätymässä mielessäni.

Ensimmäiset kukat hortensiassa kallion pensasalueella. Kuka se kertoisi onko tämä nyt Kuutamohortensia (Hydrangea paniculata Praecox) vai Mustilanhortensia (Hydrangea paniculata Mustila)?

Ja sitten siirrytäänkin lapiohommien osuuteen.

Kaivuu-urakka vielä jatkui. Päätinkin kaivaa juuriesteen päätyyn vielä tuollaisen vallihaudan. Korjasin mullat talteen istutusalueen puolelle.

Ja kevensin hiekan kuljetushommia lapioimalla osan kasasta vallihautaan. Jospa puiden juurten into hakeutua istutusalueelle vähän vähenisi.

Multaa koko komeuden päälle kankaan peitoksi. Ehkäpä kuskaan tuon hiekan laiturin vierustaan veteen hiekkapohjan täytteeksi. Vaatii vaan aika monta reissua kun ei tuota kottikärryllä mitenkään saa kulkemaan kun vaihtoehtona joko portaat tai kalliolta laskeutuminen. Eli sankossa on kantaen vietävä.

Useampi säkillinen multaa myöhemmin. Aina vaan yllättää miten sitä kuluukin. Kuopat jätin suunniteltujen kasvien kohdille merkiksi. Ohueen multatilaan jälleen omista varannoista tökin kaukasianmaksaruohoa ja valkomaksaruohoa sekä mehitähtiä. Ei löytynyt toivottua syreeniä kaupungin myymälöistä, suurin osa puutarhaosastoista oli ei niin yllättäen myyty jo tyhjiin. Ilmeisesti taas tilattava tai maltettava odottaa kesälomareissua että paikan saa täytettyä.

Raaskusti kasvanut tuija sai rinteen puolelta siirron puiden vasemmalle puolen lähinnä koiran näkymiä ja kulkua naapurin puolelle tukkimaan. Kaavailin ehkä jotain kuunliljaa vielä viereen koska ei tuo estä edes ison koiran kulkua tällä hetkellä. En kehdannut ihan rajaan istuttaa jos tuosta vielä kasvaa että pysyisi omalla puolella myöhemminkin kasvamassa.

Rannan istutuskuopan myös vuorasin juuriesteellä. Joskus sitä on vaan pakko laittaa jos vieressä kasvaa jykeviä puita ja vielä koivujakin.

Multaa vielä seitsemän x 40l säkit laskettelin sievästi taas kalliorinnettä pitkin alas kohteen viereen. 

Huomenna näyttäisi tulevan kasvitilaus ja toivottavasti nuo istutusalueet saisivat asukkinsa. Siitäpä enemmän kun lähetys saapuu. Vähän kuin joulua odottelisi ;) Vielä olisi hetki aikaa jatkaa puutarhahommia ennen unille menoa. Kaavailen yhden pallotuijan hävitystä ja sen tilalle norjanangervon siirtoa. Norjanangervon paikalle puolestaan pääsisi hortensia. Ihanaa kun on loma eikä tarvitse murehtia aikaista ylösnousua. (No pikkumies herännee kyllä suht aikaisin ennen seitsemää viimeistään ellei jo kuudelta mutta aina voi valita nukkua sitten päiväunet.)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti