sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Päivänlilja

Päivän suurimmat urakoinnit liittyivät tällä kertaa tapetinpoistoon. Välissä ehdin myös siirrellä muutaman keijunkukan. Harmikseni sade mädännytti odotetun päivänliljan kukan. Onneksi toinen päivänlilja päätti kuitenkin avata kukkansa. Vielä on nuppuja sateen pilaamassakin joten enköhän pääse vielä senkin kukkia näkemään.

Tähän hätään nimettömäksi jäävä päivänlilja (hemerocallis)

Päivänlilja halusi jostain syystä katsella naapurin suuntaan. Iskin Lidlistä ostetut asiatic-liljojen ruukullisen keijunkukka Midnight Rosen taakse. Kiva väriyhdistelmä mielestäni kirkas punasävy tummien lehtien kanssa. Mikäli liljat päättävät jatkossa kasvaa korkeammiksi on paikkaa sitten toki muutettava.

Symmetrian vuoksi päädyin siirtämään kirjavalehtisen nimettömän keijunkukan etupihan penkkiin (katselupaikoille tietysti) ja tilalle siirsin toisen Berry Smoothien. Nyt reunoilla on Berry smoothiet ja keskellä Midnight Roset.  Täytekasveina väleissä pihan alkuperäiskasveja nimettömiä kuunliljoja. Yllättävän hyvin pärjäävät tässä varsin aurinkoisessa penkissä.

Nimettäköön tämä ylempänä asustava hortensia nyt Mustilanhortensiaksi, ilmeisesti Kuutamohortensiaan verraten hiukan aiemmin kukkiva. Kukat ovat kauneimmillaan juuri auettuaan kun keskellä olevat varsinaiset kukat ovat vielä palleroisena nupullaan.

Ihan mukavasti kukkii.

Osalla keskustan kukinnot ovat jo auki.

Syyshortensia Early Harry on jo pinkissä vaiheessa. Saa nähdä milloin ensi vuonna aukoo kukkansa kun elää Suomen talvenkin.

Kurjenpolvet ovat kyllä pitkäikäisiä kukkijoita mikä on loistava ominaisuus perennalle, lähes kaikki pihassani kasvavat ovat jaksaneet jo kesäkuulta asti. Pikkuhiljaa jo hiipuu.  Oikealla loistokurjenpolvi Johnson Blue ja vasemmalla peittokurjenpolvi (geranioum cantabrigiense) Biokovo. 

Samoin punahattu Echinacea Moodz Purple kukkii edelleen runsaasti kuukausi hankinnastaan. Eikä osoita hiipumisen merkkejä.

Huomenna on taas maanantai mutta lomalaisena ei haittaa. Vielä kaksi viikkoa jäljellä ja ainakin muutamaksi päiväksi mukavan lämmintä luvassa.


3 kommenttia:

  1. Kaunis päivänlilja ja ihanan värinen tuo Midnight Rose.

    VastaaPoista
  2. Hei löysin sattumalta blogiisi. Kaunis on päivänliljasi. Minulla on niitä tosi paljon. Ensimmäiset on kukkinut aikoja sitten nyt kukkii myös mukavasti joitakin lajeja ja jotkut vasta ovat nupuissa. Pidän kovasti niistä koska ovat terveitä eikä tarvitse tukea ja monissa on kiva syysvärikin. Selailin blogiasi vähän taaksepäin ja mielenkiintoista lukemista on paljon. Huomasin myös että olet kasvattanut esikoita siemenistä. Minä olen kasvattanut pari kertaa mutta niitäkin minulla on tosi paljon erilaisia yleensä jaan niitä keväällä kukinnan jälkeen. Jäämpä seurailemaan miten ne kehittyy 🤗
    Liityn lukijaksi ja kirjaan blogisi lukuluettelooni. Tervetuloa kurkkaamaan minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin. Minulla on myös puutarha blogi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi 😊. Kurkkasin blogiasi ja liityn myös joukkoon seuraajaksi. Esikoiden kanssa on ensikokeilu menossa. Toivon että onnistun kasvattamaan talven yli selviäviksi. Kysymysmerkkinä on tosin mihin ne laitan kasvamaan jatkossa 😁

      Poista