sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

Etupiha kukkii

Etupihan penkki on lähes parhaimmillaan. Taitaa aivan huippu osua kesäkuun loppuun jolloin pionien nuput aukeavat. Luulen että kerrotut kurjenpolvet jaksavat jatkaa kukintaansa pionien kanssa ja tarhaidänunikot vasta aloittaneena samoin.

Vähän kerrotut (Geranium himalayense plenum) idänkurjenpolvet retkottavat muiden päälle mutta annettakoon anteeksi. Tukiakaan en jaksaisi viritellä.  Harmaakurjenpolvi Ballerina myös näyttää parastaan.
 Samaa penkkiä monesta kulmasta. Huima on ollut kurjenpolvien kasvu viime keväästä kun nuo tuohon rönsyistä siirtelin.

 Kävin juuri tässä illasta virittelemässä pioneille tuet etteivät auetessaan rojahda nurin. Paljon on nuppuja joten komea kukinta luvassa. Laskeskelin että pioneja on tässä penkissä yhteensä seitsemän joista kaksi itoh-pioneja. Jälkimmäisten kukinta tänä kesänä on vielä kysymysmerkki. Varmuudella en nuppuja ole nähnyt tosin vaikeahkoa päästä keskemmälle penkkiä läheltä tiirailemaan.

Ja vielä yksi kännykän näppäisy :)

Aamulla ulos katsoessani huomasin ensimmäiset auenneet tarhaidänunikko (Papaver Orientale) Royal Weddingin kukat. Näitä olisi kiva saada vaaleanpunaisen sävyssä myös. Lehdet tosin lakoavat aika rumasti joten vaatii eteensä jotain peittävämpää. Viihtyisiköhän metsänreunan penkissä puolivarjossa?

Lehtolaukka (Allium Oreophilum) aukaisi kukkansa vähän piilossa. Laukkojen kanssa ei mennyt ihan putkeen kun tuli sijoitettua matalampiakin penkin keskelle ottamatta huomioon että kukinta alkaa vasta muiden kasvien ehdittyä kasvaa. 

Tälle laukalle en löytänytkään nimeä. Tainnut unohtua merkitä ylös. Saa antaa ehdotuksia jos löytyy tietoa.

Kiinanlaikkuköynnöksen kukkien määrä yllätti heti toisena kesänään. Mahtaako tulla satoa Annikista?

Vielä uusi yritys herneiden kanssa. Vähän myöhäinen kylvö mutta onhan edelleen kesäkuu :) Sokeriherneitä ei löytynyt joten silpoydinherneisiin oli tyydyttävä. Ainoat hernepussit löytyivät K-raudasta. Nuo pavut olivat vaan niin söpöjä että tarttuivat mukaan heräteostoksena. Onneksi puutarhaosaston valikoima oli varsin suppea joten muita heräteostoksia ei matkaan tarttunut :)

Salaatit ne linnut jätti takavuosien tv-mainosta mukaillen :). Viereen hernekylvöt. Laitoin vielä päälle juuttikankaisen varjostusverkon oikean hallaharson puutteessa lintujen näköesteeksi jos jättäisivät tällä kertaa kylvökset rauhaan. 

Terassin kylvöistä lähti kasvuun kolme riviä. Kesäporkkana ja jäävuorisalaatti tuoreempina siemeninä itivät, muut näköjään eivät. Eli kannattaa jatkossa viskata vanhat varastoon unohtuneet siemenpussit vaan suosiolla pois. Tulipa kokeiltua.

Herneitä ja papuja päätyi penkin täytteeksi.

Melkoista hellettä ensi viikolle luvassa. Saattaa mennä 30 astetta rikki. Saa varautua siis virittelemään kastelut päälle. Onneksi järven vettä riittää. Huomasin että blogini sivuille on eksynyt lukijoitakin. Tervetuloa :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti