perjantai 19. kesäkuuta 2020

Juhannus kukkii

Syreenit kukkivat tänä vuonna niukasti. Muutama kukinto sentään on ilmestynyt puita koristamaan. En muista näin heikkoa kukintaa olleen varmaan koko puiden aikana.

Unkarinsyreeni Oden aukaisi ensimmäiden kukkaterttunsa. Tämä on selvästi matalampikasvuinen syreeni näistä kahdesta.

Muutama kukkaterttu lisää yrittää aueta.

Puistosyreeni Ainola kasvaa vieressä. Tästä leikkasin kevättalvella oksahaaran ja hyvin on lähtenyt uutta oksaa kasvamaan. Taidanpa jatkaa leikkauksia jatkossakin. Puu kaipaa hiukan muotoilua. Vähän ehkä turhan pystykasvuinen puuksi kasvamaan joten ei luonnollisesti kasva kauniisti puumaiseksi. Pitääköhän alkaa ihan taivutella näitä uusia oksia kun pystyyn ovat lähdössä kasvamaan.

 Arvelin että Endless summer hortensia Twist’n Shout ei tuosta enää oksiaan viherrä.

Joten pois joutivat kuolleet oksat. Siistimpi tuli mutta pieni on rassukka. Toivottavasti oksat jaksavat tehdä tänäkin kesänä kasvuspurttia. Mahtaako tänäkään vuonna tulla kukkia. Yhden ainoaa kukka ei ole tähän mennessä tehnyt, ei edes ostovuonna.

Roskakatoshan on kaunis sisältäkin. Tarha-alppikärhö Pink Swing on lähtenyt valloittamaan katosta myös sisältäpäin. Yksi haara yrittää vastakkaiselta sivulta ulos. Toiveenani on ollut saada kärhö myös kadunpuoleiselle seinustalle kasvamaan. Näinkös se siis käykin. :)




1 kommentti:

  1. Juhannus meni jo, vähän hitaalla kävi kommenttien huomaaminen :). Jatkossa ehkä ymmärrän tuoltakin seurata. Kiitos kun kävit :)

    VastaaPoista