tiistai 16. kesäkuuta 2020

Taimihankintojen kuulumisia ja heinikön kitkentää

Tänään olikin kunnon hellepäivä. Illasta keli oli tyyni, lämpömittari näytti 24.6 C iltayhdeksältä edelleen. Terassin näkymät olivat täydellisen rauhalliset tyynelle järvelle. Oli pakko napata kuva.

Auringonlaskua pääsee ihastelemaan terassilta mukavasti (jos malttaisi jäädä istumaan kukkapenkkien äärellä kyykkimisen sijasta).

Omena- ja luumupuun alue oli jo aika järkyttävässä kunnossa. Kitkeminen oli jäänyt. Nyt oli aika tarttua toimeen. Talikko tuntui soveliaimmalta vaihtoehdolta moisen kauhistuksen selättämisvälineeksi.

Johan siistiytyi kummasti. Multien tasaaminen jäi vähän vaiheeseen vielä.

Leikitään että tuo kasa kitkentäjätteitä oli ihan välttämätöntä jättää tuohon aurinkoon kuivumaan ;). Nimittäin tuohon se jäi kun piti rientää jo pojan puuhakaveriksi muihin touhuihin.

Ja sitten uusien taimien kierrosta. Osa kevään taimiostoksista on ollut onnistuneita. Hollannin kuljetuksen kanssa ei nyt mennyt homma putkeen. Toistaiseksi sen kovan onnen lähetyksen keijunkukista taitaa edelleen viisi olla täysin mustia ja elottomia. En siis pidättele hengitystä niiden selviämistä odottaessa. Muutama kasvuun päässyt taimi kuitenkin.

Molemmat keijunkukka (heuchera ) Silver Dollarit ovat lähteneet kasvuun.

Metsänrajan penkissä myös Plum Royale kasvattaa uutta lehteä.

Tämä keijunkukka on lehdetön mutta toivoa olisi vielä kasvuunlähdöstä.
 Kaikki kolme rotkolemmikkiä ovat lähteneet kasvuun.

Hunajamarja Onni jurottaa kyllä pahan kerran. Tarkalla silmällä pienet vihreät lehtien alut nähtävillä. Kuukauden tuossa jo ollut joten alan pohtia lähteekö kasvuun ollenkaan Ei nyt kovin lupaavaltakaan näytä.

Kovin on lehdetön kesäkuun ollessa jo puolivälissä.

Kiinanhortensia Bougie näyttää virkeältä metsäalueen pensasrykelmässä.

Nyt alkaa silmäluomet jo tuntua raskailta joten parempi siirtyä unille. Huomenna taas työpäivä odottaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti