maanantai 15. kesäkuuta 2020

Kukkakierros

Päivän kukkakierros suoritettu. Lämmin päivä ja iltakymmeneltä tarkeni loistavasti edelleen shortseissa ja t-paidassa. Rhodot jaksavat vielä kukkia.

Vielä kerran Alppiruusu Helsingin yliopisto kukassa.

Roskakatoksen kaunistaja tarha-alppikärhö Pink Swing kukkii jo runsaasti.

Kärhömäiseen tyyliinsä alhaalta vähän kalju mutta kun ei raaskisi matalaksikaan leikata kukinnan menetyksen pelossa. Juurella kasvaa peittokurjenpolvi ja edelliseltä talon omistajalta jäänyt pioni (Karl Rosenfeldt?) joka ei totta puhuen viihdy tuossa alkuunkaan. Pieni reppana jaksaa muutaman varren joka kesä kasvattaa mutta kukintaa ei pariin vuoteen ole näkynyt. Tuohon saa nyt jäädä koska toinen samanlainen on jo saanut paikan kukkapenkissä ja parempiakin vaihtoehtoja keksin jos pionin kokoinen tila jostain vielä löytyisi.

Hopeatäpläpeippi kukkii myös. Tätä oli joitain vuosia isollakin alalla etupihan seinänvierustan penkissä mutta melkein kaikki kuolivat kuivuuteen. Tämä jostain pienestä pätkästä innostui viime kesänä kasvamaan takapihan rinnepenkkiin köynnöshortensian juurelle maanparannustoimien jälkeen.

Oikeastaan ihan hauska yhdistelmä sävykkäitä lehtiä. Hopeanvihreä hopeatäpläpeippi ja yläpuolella kiipeää köynnöshortensia Mirranda.

Nimetön kurjenmiekka. Tämä on lapsuudenkodin kukkapenkin siirtolainen joten aion säilyttää pienellä alalla kasvamassa vaikka aika taviskukka onkin.

Ensimmäinen rönsytiarellan kukinto on auennut. Terassin penkissä tuntuvat tiarellat viihtyvän nykyisessä paikassaan.

Harmaakurjenpolvi Ballerinan kukat ovat hauskan raidalliset lähitarkastelussa.

Pensasmustikan kukissa nyt ei ole kovin ihmeellistä katseltavaa.

Mutta ihanan paljon noita tänä vuonna jo on edellisvuosiin verraten. Sadon toivossa :)

Muutama köynnöskuva vielä loppuun. Koristearvo luonnollisesti lehdissä.

Köynnöshortensia Take a Chance sai talvesta vähän siipeensä mutta näyttäisi lähtevän kasvuun. Noista lehdistä pidän kovasti edelleen.

Herttahortensia (Schizophragma hydrangeoides) Burst of Light selviytyi myös toisesta talvestaan. Tämä kasvaa maanmyötäisesti edelleen varvikon keskellä. Lumirajan yläpuolella selvityminen on siis edelleen mysteeri tällä Puolan hankinnalla.

Seuraavaksi odotan idänunikkojen avautumista. Nuppuja on ainakin lupaava määrä.











2 kommenttia:

  1. Heissan, löysin juuri tieni tänne. Ihana tuo herttahortensia ja taidankin laittaa tuollaista harmaakurjenpolvea espalier aitani alle. Meinasin ensin jakaa siihen peittokurjenpolvea mutta tuo olisi kauniimpaa. Kukan lisäksi myös näköjään tosi kaunis lehdistö💚

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia kommentista, opettelen tämä bloggerin kanssa vielä joten kommenttisi jäi autuaasti huomaamatta. Ballerina on kyllä nätti, vähän epäonnea kyllä ollut talvenkeston kanssa. Peittokurjenpolvi siinä mielessä varmempi valinta mutta ei kyllä yhtä nätti. Yritän tuota herttahortensiaa varjella kun Suomessa en ole taimistojen verkkokaupassakaan nähnyt.

    VastaaPoista