keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Rinnepenkin reunus

Tänään oli poikkeuksellisesti työpäivän iltana muutama tunti aikaa puutarhanlaitolle. Haahuilin hetken vaan puutarhassa ihastellen kesäisyyttä ja kukkien kasvua. Etupihalla kukkapenkin vieressä kykkiessä Ja uuden kasvun merkkejä ihmetellessä pitää kyllä ohikulkijoiden hämäykseksi leikkiä nyppivänsä edes rikkaruohoja etteivät ihan kahjona pidä. :) Kahtena päivänä on tullut vettä reilumminkin ukkoskuuroista ja tänään +21 sekä aurinkoa. Sadevesikaivokin on taas täynnä kastelukannua täyttää. Kesäkukille ja vähän kärhöillekin runsaamman kukinnan toivossa annoin Kekkilän pinkkiä kesäkukkaravinnetta joka on kyllä mahdottoman riittoisaa. Ties monettako kesää samaa purkkia edelleen käytän.

Harmaakurjenpolvi Ballerina aloitti kukinnan eilen.

Ja ensimmäiset kerrottujen idänkurjenpolvien (geranium plenum) kukat aukesivat tänään. Näitä riittää  koko etupihan penkin reunan mitalta ja takapihan metsänreunan penkissäkin suht reilusti. 

Alppiruusu Helsingin Yliopisto aloitti kukintansa. Nuppuja on reilusti melkein joka oksanhaarassa. Kevätatsalean ensimmäiset kaksi kukkaa myös auki mutta niissä nyt ei vielä oikein ollut kuvattavaa.


Virittelin uuteen uskoon terassin riippapihlajien latvatuetkin. Sormet ristiin että näistä vielä nätit puut (vai jonkinlainen oksista muotoiltu katos) joskus syntyy halutussa mitassa. Olipa vähän jännää keikkua jakkaran päällä latvaan kurottamassa.

Tartuinpa vielä vähän keskeneräiseksi jääneeseen metsän rinnepenkin projektiin ja asettelin kivet sivustaakin rajaamaan. Itikoiden syötävänä innostuin vielä istuttelemaan patjarikon tuppaita yksi kerrallaan. Olisi komea reunus jos jaksaisivat tuohon vihreäksi patjaksi levitä. Samoin syyshortensian alapuolelle istutettuja patjarikkoja levittelin vähän laajemmalle alueelle repimällä tuppaita pienen juuren kanssa.

Nämä pienet vihreät patjarikon alut ovat polun toiselta puolelta kuivasta kalliopenkistä.

Ja siinä uudemmat hankinnat leviteltynä.

Ja sitten ärsytyksen aiheena hemmetin linnut jotka olivat löytäneet kasvilavan hernekylvöt. Itäneet alut löytyivät eilen pitkin mullan pintaa leviteltynä. Uusi kylvö ehtinee vielä jos viikonloppuun mennessä ei ala mitään merkkejä herneenversoista näkyä. Mahtoivatko kaikki herneet napata vai nouseeko myöhäisempiä itäneitä vielä.

Jouduin nappaamaan inhojen itikoiden jäljiltä antihistamiinia kutisevien paukamien rauhoittamiseksi. Olisi pitänyt vaan malttaa hakea hyttyskarkotin Thermacell eikä kyykkiä itikoiden buffettina. Vielä kaksi päivää töitä ennen viikonloppua ja lämpenevää luvassa. (Tosin niin on luvattu jo kohta kaksi viikkoa hellettä mutta jonnekin se lämpö tuntuu vaan karanneen koska ei ole täällä toistaiseksi näkynyt)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti