perjantai 12. kesäkuuta 2020

Rhodoja ja muuta

Nyt kukkii vaaleanpunaisen ja violetin sävyissä. Alppiruusut ja atsaleat parhaimmillaan. Kurjenpolvet aloittavat ja tarha-alppikärhöt samoin.

Helsingin Yliopisto kohta kauneimmillaan. Viihtyy hienosti nykypaikassaan neulaskatteensa kanssa. Niin on lehdet virkeänä.

Ruususen Uni atsalea jaksanut avata neljä kukkaa tälle vuodelle.

Kevätatsalean hennot kukat.
Vähän harva pensas on. Ei auta kuin odotella millaiseksi muotoutuu ollessaan lehdessä. Voikohan tätä leikata? Revontuliatsalea ei näytä jaksavan kukkia tänä vuonna.

Etupihan roskakatoksen kyljessä tarha-alppikärhö Pink Swing aukoo kukkiaan.

Tarha-alppikärhö Willy on kärsinyt huonolla juurien täyttämällä paikallaan metsänrajan penkissä. Kokonaisen yhden kukan aukaisi, sentään yksi enemmän kuin viime vuonna ;) Oloja yritetty nyt parantaa joten toivottavasti jaksaisi alkaa kasvaakin viimein.

Tykkään kyllä kovasti keijunkukkien (vasemmalla Silver Scrolls ja oikealla Silver Gumdrop) sekä kerrottujen idänkurjenpolvien yhdistelmästä. 

Mukavan pehkon jaksaa keijunkukka Midnight Rose jo kasvattaa. Kukkavarsiakin alkaa keijunkukista nousta. Kukkien vuoksi en kyllä niitä kasvata mutta ei ne pienet kukat nyt rumiakaan missään nimessä ole. Hiukan siitepölyä on pintaa likaamassa.

Metsäpenkin kivireunus sai muutamasta lisäkivestä täydennystä. Rautakangella tuli kaivettua rantaan menevän polun kohdalta pari pinnassa törröttävää kiveä pois. Tulipa samalla tasoiteltua kulkureittiäkin.

Tänään tarkeni t-paidassa ja shortseissa vaikkakin itikat meinasivat pilvisessä kelissä iskeä turhan innokkaasti. Ehtisiköhän tässä viikonlopun aikana rajata alas leikatun norjanangervon juurivesoja ja kitkeä hedelmäpuiden alustat entiseltä kasvimaalta.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti