maanantai 29. kesäkuuta 2020

Pionien aika

Somen puutarharyhmät pullistelevat tällä hetkellä pionikuvia. Omassa pihassa sain odottaa vähän pidempään kuin Etelä- ja Länsi-Suomessa. Mutta nyt odotus on ohi.

Valkoinen Festiva Maxima ja taustalla pinkki Karl Rosenfield. Väreihin sointuu jalokurjenpolvi (geranium) Patricia.

 Koko penkki yhdessä kuvassa.

Bowl of Beauty 

Mr. G F Hemerick

 Ja vielä..
muutama kuva etupenkistä.

 Metsänrajan penkistä ensimmäinen auennut kukka. Taustalla vasta hankitut punahatut. Nämä eivät todennäköisesti jatkossa tule kukkimaan yhtäaikaa koska normaalisti punahattu kukkii vasta loppukesästä.

Shirley Temple 

Taustalla jalokurjenpolvi Orion

Käykös muuten muilla samaa että aamulla herätessä ei ole mitään ajatustakaan perustaa uutta istutusta. Vietettiin leppoisasti aikaa aamusta laiturilla nuhaisen pojan sairaspäivän vietossa kun silmä osui rannan veden ylle kaartuviin leppiin. Ja aloin pohtia miten kiva joku iso köynnös olisi tuossa kasvamassa näkösuojana ja silmänilona.  Poika meni päiväunille ja lähdin tutkailemaan paikkaa ensin ajatuksena tuumailla asiaa ja samalla poistaa rantaan kasvavia haavan juurivesoja. Lapio sattui olemaan paikalla jo valmiina ja yhtäkkiä olinkin jo kaivamassa kuoppaa.

Ja siinä se kuoppa nyt on. Pohjalta piti katkoa puiden juuria joten aion varustaa kuopan juuriesteellä puiden valloittamisen esteeksi. Syvyyttä tuli n. 50cm jonka pitäisi olla riittävä melkein mille vaan.

Ympäröin kuopan kivillä, niitä kun tuossa rannassa nyt riittää. Taidan kuitenkin asetella vielä sen juuriestekankaan reunat tuohon kivien alle kun ensin sen saan ostettua.

Nyt pitäisi valita vielä köynnös tuohon kuoppaan. Saisi kasvaa reilun korkeaksi ainakin 3m tai ylikin. Nyt pitää vain keksiä mikä. Ihan herkkis ei tuossa varmaan pärjää koska järveltä käy kyllä talvella välillä kylmäkin tuuli. Aurinkoa pitäisi kyllä riittää. Kärhöä pohdin tuohon myös, pärjäisiköhän jonkun isomman kaverina samassa kuopassa? Eipä ole toki valtava rahanmenetys jos kokeilee, kärhöt nyt ei superkalliita ole. Lumikärhö kasvaisi kyllä riittävä isoksi mutta kun sellainen pihalta jo löytyy joten tekisi mieli kokeilla jotain uutta. Ideoita?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti