tiistai 23. kesäkuuta 2020

Kurjenpolvia

Iso osa kurjenpolvista on aloittanut kukintansa. Esitelläänpä.

 Kolmen joukkio etupihalla. Vasemmalla harmaakurjenpolvi Ballerina, oikealla alakulmassa verikurjenpolvi Elke ja yllä monettakohan kertaa kuvattu kerrottu idänkurjenpolvi (plenum)

Sinertävänvioletein kukin loistokurjenpolvi Johnson Blue. Tämä kasvaa n 40 cm korkeaksi ja alkaa kyllä retkottaa pitkin maata. Tuoksukurjenpolvi vieressä toimii kuitenkin melko hyvin ja kukat saavat sen lehdistöä taustakseen.

Peittokurjenpolvi Cambridge syreenin juurella. Vielä olisi maanpeitoksi leviämisen varaa reilusti.

Kerrotut idänkurjenpolvet kukkivat hurjasti.

Pionin juurella jalokurjenpolvi Patricia kasvaa melkoisen korkeaksi, ainakin 60cm joten sopii hyvin pionin seuralaiseksi.

Kyläkurjenpolvi (geranium pratense) Dark Reiter ei vielä kuki mutta nuppu jo näkyy. Tämä näyttää viimein viihtyvän muutamia vuosia jurottaneena ja lähes härmään kuolleenakin. Toinen kaverinsa kuoli ensimmäisen kesän jälkeen. Hieno tumma lehdistö eikä kukintakaan ollenkaan hullumpi. Pitäisiköhän tehdä vielä uusi yritys kyläkurjenpolvi Summer Skiesin kanssa joka myös kuoli useampi vuosi sitten härmään kun tämä nyt näyttääkin viihtyvän. 

 Ja tässä kesäkuun odotetut pionit.

Vähän jo kukan väriä pilkottaa joten ei enää pitkään aukeamiseen.

Ja helle jatkuu. Toistaiseksi olen harrastanut vain täsmäkastelua tuoreemmin istutetuilla taimille. Kohta tarvitaan jo sadettimen apuakin.


2 kommenttia:

  1. Voi miten kauniita nuo kerrotut idänkurjenpolvet. ❤️

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia. Tykkään itsekin. En huomannutkaan kommenttiasi. Kuvittelin bloggerin jotenkin muistuttavan jos joku kommentoi. Tähän asti kun lukijoita ei juuri ole ollut :)

    VastaaPoista